Nástenka

Navigácia

  • Tompa Mihály Országos Verseny

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Tompa Mihály Országos Verseny.

    A Tompa Mihály Országos Verseny járási fordulóján Rigó Hanna Róza 3. C és Benkovics Krisztina 2. C aranysávos helyezést kaptak és bejutottak az országos elődöntőbe.

    Gratulálunk és további sok sikert kívánunk nekik!

  • Exkurzia v botanickej záhrade - Tanulmányi kirándulás a Nemzeti Botanikus Kertben

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia v botanickej záhrade - Tanulmányi kirándulás a Nemzeti Botanikus Kertben.

    Exkurzia v botanickej záhrade

    Žiaci druhého ročníka navštívili botanickú záhradu vo Vácrátóte. Rozšírili si vedomosti z botaniky a dozvedeli sa množstvo zaujímavých informácií o jednotlivých rastlinách. Táto vzdelávacia skúsenosť im umožnila spoznať krásu, rozmanitosť a dôležitosť prírody.

    „ Najlepšia škola, v ktorej sa mladý človek môže naučiť, že svet má zmysel, je priamy kontakt s prírodou.“ (Konrad Lorenz)

    .........................................................................

    Tanulmányi kirándulás a botanikus kertben

    A másodéves tanulóink a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kertet látogatták meg. Bővítették botanikai ismereteiket, és sok érdekes újdonságot tudtak meg az egyes növényi fajokról. Ez a tanulmányi tapasztalat lehetővé tette számukra, hogy megismerjék a természet szépségét, sokszínűségét és fontosságát.

    “A legjobb iskola, amelyben egy ifjú ember megtanulhatja, hogy a világnak van értelme, a természettel való közvetlen kapcsolat.” (Konrad Lorenz)

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • Veselú Veľkú noc

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Veselú Veľkú noc.

  • JUNIOR KÓDER

    Do fotogalérie bol pridaný nový album JUNIOR KÓDER.

    Norbert Bielik, žiak III. A sa zúčastnil súťaže JUNIOR KÓDER/KÓDERKA, ktorú usporiadala Fakulta riadenia a informatiky na Žilinskej univerzite. Súťažné úlohy vyriešil so 100%-nou úspešnosťou 🤩

    V prípade záujmu mu získaný certifikát garantuje prijatie na štúdium na tejto fakulte. 👍

    Srdečne blahoželáme a želáme veľa ďalších úspechov!

  • Krajské kolo biologickej olympiády - Biológiai olimpia regionális forduló

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Krajské kolo biologickej olympiády - Biológiai olimpia regionális forduló.

    🍀 Biologická olympiáda - krajské kolo 🍀

    Dňa 20. a 21. marca 2024 sa uskutočnili krajské kolá biologickej olympiády v teoreticko-praktickej časti v kategóriách A a B. Naši žiaci v nich dosiahli výborné výsledky. Ádám Horváth (IV.C) 8.miesto a Olivér Tornyosi (III.C) získal 16.miesto v kategórii A. Jakub Letrich z II.A získal 15.miesto v kategórii B.

    Žiakom srdečne blahoželáme a prajeme veľa ďalších študijných úspechov!

    -------------------------------------------------------

    🍀 Biológiai olimpia - regionális forduló 🍀

    2024. március 20-án és 21-én került megrendezésre a biológia olimpia regionális fordulója Nyitrán, az elméleti és gyakorlati rész A és B kategóriájában. Tanulóink kiváló eredményeket értek el. Horváth Ádám (IV.C) 8. helyezést, Tornyosi Olivér (III.C) 16. helyezést ért el az A kategóriában. Jakub Letrich (II.A) a B kategóriában 15. helyezést ért el.

    Gratulálunk a diákoknak és további sok tanulmányi sikert kívánunk nekik!

  • Rendhagyó irodalomóra: Felolvasás Rokkóval az Egy performer élete II. c. könyvéből

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Rendhagyó irodalomóra: Felolvasás Rokkóval az Egy performer élete II. c. könyvéből.

    Március 25-én osztályunk egy könyvbemutató keretében ismerhette meg Juhász R. József munkásságát. Az író saját könyvéből (Egy performer élete II.) is kaptunk ízelítőt, amit a szerző maga olvasott fel. Rokko fiatalos lendülettel áll az élethez és az íráshoz. A valóságot és a művészetet is örökifjú lángolással ragadja meg.

    Rigó Hanna Róza 3.C

  • Návšteva 61. strážcu mosta - 61. hídőr látogatása

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva 61. strážcu mosta - 61. hídőr látogatása.

    Iskolánkban járt Juhász R. József, a 61. hídőr, aki a művészeti performance fogalmával, ☺️sajátosságaival ismertette meg a diákokat. Egy élvezetes foglalkozás keretében a diákok maguk is alkotói lehetettek egy-egy performance-nek hagyatkozva a művész utasításaira és saját kreativitásukra. Íme az eredmény!

  • Lyžiarsky kurz

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Lyžiarsky kurz.

    ❄️🏂☀️

    Lyžiarsky kurz 2024 Jasná

    Sítanfolyam 2024 Jasná

  • Účelové cvičenie

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Účelové cvičenie.

    Účelové cvičenie 14. marca pre 1. a 2. ročník

    Menetgyakorlat március 14-én az 1. és 2. évfolyamok számára

  • Návšteva kina

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva kina.

    Dňa 13. 3. sa žiaci 1-3. ročníkov zúčastnili filmového predstavenia Semmelweis v Kino Danubius Štúrovo. Ďakujeme miestnej organizácii Csemadok za zážitok.

    *****

    Március 13-án a Csemadok helyi szervezete jóvoltából megnézhettük a Semmelweis c. új magyar filmet. Köszönjük

  • Tradičný študentský ples - Hagyományos diákbál

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Tradičný študentský ples - Hagyományos diákbál.

  • 28. Curie Környezetvédelmi Emlékverseny

    Do fotogalérie bol pridaný nový album 28. Curie Környezetvédelmi Emlékverseny .

    A Selye János Egyetem Biológia Tanszéke másodszor szervezte meg Komáromban a szlovákiai területi döntőt. A Curie Környezetvédelmi Emlékversenynek a versenykiírás szerint célja, hogy a versenyzők irányítottan figyeljék meg, ismerjék meg környezetüket, s váljanak környezettudatosakká. A versenyre háromfős csapatok nevezhettek be, és a területi döntőt három levelező forduló előzte meg.

    A területi döntőre 2024. február 19-én került sor a komáromi Selye János Egyetem Tanárképző Karának Biológia Tanszékén, ahol az Aggteleki Nemzeti Park, illetve a közlekedés és környezetvédelem témájában várt a csapatokra egy kitöltendő feladatsor, továbbá különböző kémiai anyagok voltak kikészítve számukra lombikokban, amelyek segítségével egy adott kísérletet kellett elvégezniük, majd írásos formában, kémiailag megmagyarázni a kísérlet segítségével létrejött reakciót. A feladatok teljesítéséhez 90 perc állt a csapatok rendelkezésére.

    A verseny célja a környezettudatos magatartás kialakítása volt, s nagyon fontos, hogy a versenyen szerzett ismereteket képesek legyünk a gyakorlatban is alkalmazni, hiszen – ahogy Jane Goodall hangoztatta – „magunk mögött kell hagyni azt az arroganciát, hogy csak azért, mert olyan aggyal rendelkezünk, amellyel képesek vagyunk a Marsra utazó rakétákat tervezni, több jogunk van ezen a bolygón élni, mint egy polipnak. Fel kell ismernünk, hogy ennek a természeti világnak a részei vagyunk, és az életünk függ tőle.”

    Diákjaink sikeres eredményei: 3.helyezés Laky Martin, Brigán Réka és Bognár Lili. 4.helyezés Bandor Ádám, Kočner Zsófia és Bajtek Noémi. 6.helyezés Kukola Alexandra, Mikus Emma és Tóth Gabriella. A versenyzőknek gratulálunk! Köszönjük, hogy képviselték az iskolánkat és további sok sikert kívánunk!

    Felkészítő: Lőrincz Nikolett

  • Projekt Šafran 🌼🌼🌼 Krókusz projekt

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Projekt Šafran 🌼🌼🌼 Krókusz projekt.

    Projekt Šafran

    Naša škola sa prihlásila do projektu Krokus/Šafran. Projekt pomôže žiakom pri výučbe o holokauste, slúži ako podnet pre rozširovanie vedomostí o tejto problematike. Tento projekt vyhlásilo Slovenské Národné Múzeum. Žiaci sa môžu dozvedieť zaujímavosti o židovskej kultúre, histórii, zvykoch a tradíciách prostredníctvom online prednášok.

    Nadácia Írska pre vzdelávanie o holokauste (Holocaust Education Trust Ireland -HETI) poskytuje cibuľky žltých šafranov, ktoré majú byť na jeseň vysadené na pamiatku jeden a pol milióna židovských detí, ktoré sa stali obeťami nacizmu. Žlté cibuľky pripomínajú žlté Davidove hviezdy, ktoré boli Židia prinútení nosiť za nacistickej vlády.

    Šafrany kvitnú na konci januára alebo začiatkom februára v čase Medzinárodného dňa pamiatky obetí holokaustu (27. januára).

    .................................................................................

    Krókusz projekt

    Iskolánk jelentkezett a Krókusz projektbe. A projekt segíti a diákokat a holokauszt megismerésében, ösztönzi a témával kapcsolatos ismeretek bővítését. Ezt a projektet a Szlovák Nemzeti Múzeum hirdette meg. A hallgatók érdekes tényeket ismerhetnek meg a zsidó kultúráról, történelemről, szokásokról és hagyományokról online előadásokon.

    Az írországi Holokauszt Oktatási Alapítvány (Holocaust Education Trust Ireland: HETI) a sárga krókusz (aranysáfrány) virág hagymáit adja a résztvevő diákoknak, hogy ősszel elültessék a holokauszt idején elpusztított másfél millió zsidó és a náci terror áldozatául esett további sok ezer gyerek emlékére. A kinyíló sárga virágok a sárga Dávid-csillagot idézik fel, amelyet a náci uralom alatt minden zsidónak (a gyerekeknek is) kötelezően viselni kellett.

    A krókusz január végén – február elején, a holokauszt nemzetközi emléknapja (január 27.) idején virágzik.

  • Školské kolo biologickej olympiády - Biológiai olimpia iskolai fordulója

     

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Školské kolo biologickej olympiády - Biológiai olimpia iskolai fordulója.

    ŠKOLSKÉ KOLO BIOLOGICKEJ OLYMPIÁDY

    Dňa 8. februára 2024 sa uskutočnilo školské kolo biologickej olympiády v kategóriách A a B. Súťažiaci si pomerali sily v teoretickej a v praktickej časti.

    V A kategórii súťažilo spolu 13 žiakov. Najlepšie výsledky dosiahli Norbert Bielik (III.A), Tornyosi Olivér (III.C), Ádám Horváth (IV.C) a Petra Pócsová (III.C).

    V B kategórii súťažilo spolu 15 žiakov. Najlepšie výsledky dosiahli Jakub Letrich (ll.A), Juraj Šindár (l.A) a Dominika Jávorková (ll.A). Do krajského kola postupujú prvé dve miesta.

    Víťazom srdečne blahoželáme 😊

    .......................................................................

    BIOLÓGIAI OLIMPIA ISKOLAI FORDULÓ

    2024 február 8-án került sor a Biológiai Olimpia iskolai fordulójára. A versenyzők elméleti és gyakorlati feladatokban mérték össze tudásukat.

    Az A kategóriában összesen 13 diák versenyzett. Legjobb erdményeket Bielik Norbert (III.A), Tornyosi Olivér (III.C), Horváth Ádám (IV.C) és Pócs Petra (IV.C) érték el.

    A B kategóriában összesen 15 tanuló versenyzett. Legjobb eredményeket Jakub Letrich (ll.A), Juraj Šindár (l.A) és Dominika Jávorková (ll.A) érték el.

    Az első két helyezett továbbjutók a kerületi fordulóba. Szívből gratulálunk a győzteseknek 😊

  • DOD

    Do fotogalérie bol pridaný nový album DOD.

    Ďakujeme deviatakom, ich rodičom a učiteľom za účasť na DOD

    ******

    Köszönjük a kilencedikes diákoknak, szüleiknek és tanáraiknak, hogy részt vettek a nyílt napunkon

  • Prevencia negatívnych javov ll.- Negatív jelenségek megelőzése ll.

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Prevencia negatívnych javov ll.- Negatív jelenségek megelőzése ll..

    Prevencia negatívnych javov ll.

    Prevencia negatívnych javov V mesiacoch december 2023 a január 2024 žiaci školy vypĺňali dotazník zameraný na tému „Šikanovanie a kyberšikanovanie“. Dotazník bol na školy zaslaný z odboru školstva, mládeže a športu Úradu NSK. Cieľom dotazníka bolo AKTUÁLNE zistenie výskytu šikany a kyberšikany v konkrétnom triednom kolektíve /skupine a následné zacielenie odbornej pomoci pri podozrení na výskyt šikany a kyberšikany v triednom kolektíve. Otázky v dotazníku boli rozdelené do dvoch častí. V prvej časti boli otázky formulované tak, že v nich respondent vystupuje ako „Svedok“ t.j. respondent vidí, že v triede sa deje inému žiakovi niečo zlé. V druhej časti sa otázkami zisťuje, či respondent má v súčasnosti osobnú skúsenosť so šikanovaním, či je šikanovaný.

    Po analýze výsledkov bola vedená diskusia o výsledkoch dotazníka o šikanovaní a kyberšikanovaní. Žiaci boli opakovane vyzývaní a ubezpečovaní, že v prípade potreby majú vždy možnosť ďalšieho individuálneho stretnutia a konzultácie.

    Negatív jelenségek megelőzése ll.

    Negatív jelenségek megelőzése 2023 decemberében és 2024 januárjában az iskola tanulói kitöltöttek egy kérdőívet, amely a "zaklatás és internetes zaklatás" témakörére összpontosított. A kérdőívet az NSK Hivatal Oktatási, Ifjúsági és Sport Osztálya küldte ki az iskoláknak. A kérdőív célja az volt, hogy JELENLEG azonosítható legyen a zaklatás és a internetetes zaklatás előfordulása egy adott osztálycsoportban, majd célzott szakmai segítséget nyújtsanak, ha felmerül a zaklatás és az internetes zaklatás gyanúja egy osztálycsoportban. A kérdőív kérdései két részre osztodtak. Az első részben a kérdéseket úgy fogalmazták meg, hogy a válaszadó "tanúként" lépjen fel, azaz a válaszadó látja, hogy valami rossz történik egy másik tanulóval az osztályban. A második részben a kérdések arra kérdeznek rá, hogy a válaszadónak van-e jelenleg személyes tapasztalata a zaklatással kapcsolatban, vagy hogy zaklatják-e őt.

    Az eredmények elemzése után megbeszélésre került sor a zaklatás és internetes zaklatás kérdőív eredményeiről. A tanulónak többszörösen felhívjuk a figyelmet és biztosítotjuk, hogy szükség esetén mindig van lehetőségük újabb egyéni találkozóra és konzultációra.

  • Zenés történelemóra a Madách Színház művészeivel

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Zenés történelemóra a Madách Színház művészeivel.

    2024 február 15-én a Madách Színház művészei, Gallusz Nikolett, Borbély Richárd, Derzsi György és Meskó Zsolt rendhagyó zenés történelemóra keretén belül bemutatták iskolánk diákjainak Kazinczy Lajos, a 15. aradi vértanú szerepét az 1848-49-es forradalomban.

  • Beseda s Ivanom Pasternákom

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda s Ivanom Pasternákom.

    15. februára poctil našu školu návštevou pán Ivan Pasternák, člen SZPB, aby nám priblížil trpké osudy Židov počas II. svetovej vojny. Prostredníctvom jeho zážitkov z detstva, sme mohli precítiť krutosť doby a nezmyselnosť nenávisti medzi národmi.

  • DOD

    Do fotogalérie bol pridaný nový album DOD.

    DOD na Gymnáziu v Štúrove už v piatok!
    Príďte si s nami zacestovať v priestore a čase 😎

    ******

    Nyílt nap a Párkányi Gimnáziumban már pénteken!
    Gyere velünk egy tutazásra térben és időben 🥽

strana:

Novinky

Kontakt

  • Gymnázium - Gimnázium, Adyho 7, Štúrovo
    943 01 Štúrovo
    Adyho 7
  • 036/7511352
    mobil +421915707529

    Riaditeľka školy: PhDr. Beáta Karácsonyová PhD.

Fotogaléria